Fortes Energy Systems: ‘De deur staat open, want iedereen heeft kwaliteiten’

Fortes Energy Systems vaart een sociale koers. Het bedrijf in Lichtenvoorde biedt ruimte aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een groep van zo’n acht medewerkers is gedetacheerd via de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA). Ze worden ingezet bij de voormontage van onderdelen.

“We zijn er heel blij mee en het werkt van beide kanten erg goed. De deur staat hier open, want iedereen heeft kwaliteiten.” Technisch manager Gerrit Klein Nibbelink.

Op initiatief van Gerrit Klein Nibbelink werd er bij Fortes Energy Systems in het verleden werk uitbesteed aan medewerkers van sociale werkvoorziening Hameland. Hij had ervaring met de doelgroep, werkte enkele maanden als leidinggevende bij Hameland. “Dat heeft me de ogen geopend. Iedereen heeft wat in zijn mars, als de wil er maar is. Bij Fortes heb ik het balletje opgegooid en de directie was gelijk enthousiast. Dat is nog steeds zo.” De medewerkers van Hameland vallen al weer een tijdje onder de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) en worden begeleid door de gemeente en het WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA). Ze zijn gedetacheerd bij Fortes Energy Systems nadat twee jaar geleden een ander, groter pand aan de Mercatorstraat werd betrokken. “Ze zijn echt onderdeel van het bedrijf, dat wordt ook zo gevoeld”, stelt de technisch manager tevreden vast. “We hebben ook gemerkt dat de sfeer is veranderd. Men heeft meer oog voor elkaar, er wordt rekening met elkaar gehouden én het is gezellig, dat is mooi om te zien.” Het bedrijf in Lichtenvoorde wil graag een bijdrage leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat brengt het in de praktijk door medewerkers uit de doelgroep een kans te geven. “Je moet het vooral gewoon doen”, zegt Gerrit. “Het gaat ook wel eens niet goed. Maar als je het niet probeert, bereik je zeker niets.” Door organisatorische omstandigheden viel enige tijd terug een deel van het werk van de groep gedetacheerden weg. De directie gaf gelijk aan dat ze de medewerkers wilde houden. “Dan zorgen we ervoor dat er ander werk voor terugkomt”, was het duidelijke signaal. Wethouder Jos Hoenderboom is ontzettend blij met de opstelling van Fortes Energy Systems, zo gaf hij aan tijdens de uitreiking van het ambassadeurschap van de ‘Unieke Achterhoekers aan het werk!’ campagne. “Iedereen moet mee kunnen doen in onze samenleving. Dit bedrijf staat open voor de doelgroep en draagt het ook nog eens op een mooie manier uit. Dat alles zorgt voor pure winst.” Suzanne Klein Wolterink van het WSPA overhandigde een bos bloemen en sloot zich daarbij aan. “Mensen kunnen zich hier ontwikkelen, maar krijgen ook de kans werkervaring op te doen waar ze in hun verdere carrière veel aan hebben.”
Fortes Energy Systems bestaat twintig jaar. Het bedrijf met vestigingen in Houten en Lichtenvoorde is marktleider van afleverstations voor stadsverwarming. Het gaat om sets voor warmte en koude distributiesystemen die onder de naam AquaHeat Stations worden geleverd aan de grote energiemaatschappijen. Ontwikkeling en productie gebeurt in eigen beheer. Onderdelen en componenten worden in Lichtenvoorde geassembleerd. Dat gebeurt door een team van zo’n veertig medewerkers.

Meer nieuws bekijken?

Terug naar al het nieuws

Interesse? Neem contact met ons op.

  • +31 (0)30 293 0236
  • info@fortes-es.nl