AquaHeat Stations Arctic HEX-120 TE-Booster

De AquaHeat Arctic HEX-120 TE Booster is een innovatieve afleverset voor warmtenetten op 50 graden en is geschikt voor het verwarmen van tapwater en het regelen van het verwarmingssysteem d.m.v. een menginjectiesysteem. Tevens is er een hydraulische scheiding tussen het primaire en secundaire verwarmingssysteem. Bekijk de brochure voor alle informatie. 

De functies

  • Verwarmen van tapwater
  • Regelen van het verwarmingssysteem d.m.v. een menginjectiesysteem
  • Hydraulische scheiding tussen primair en secundair verwarmingssysteem

Warmtapwater

Bij warmtapwatervraag wordt door de stromingssensor een signaal naar de regelaar gestuurd. Deze berekent aan de hand van dit signaal de optimale openingspositie van de 2-weg regelafsluiter. De benodigde hoeveelheid verwarmingswater stroomt door de warmtewisselaar en verwarmt het koude tapwater tot de max. haalbare warmwatertemperatuur van ca. 48°C. Vervolgens stroomt dit warmtapwater via de terugkoel-platenwarmtewisselaar naar de TE-Booster®. Bij aanvang is in de TE-Booster® de heet watertemperatuur ca. 75°C. Het uittredende hete tapwater van de TE-Booster®, wordt via de terugkoel-platenwarmtewisselaar afgekoeld naar warm watertemperatuur van ca. 58°C . Vervolgens wordt de inhoud van de TE-Booster weer opgewarmd naar de heetwatertemperatuur van ca. 75°C. De maximale opwarmtijd, van de TE-Booster®, is niet langer dan ca. 15 minuten.

Behalve deze Arctic HEX-120 TE-Booster heeft Fortes Energy Systems ook nog een Arctic WKW S-4P, DP120-VK en Arctic MIX 120 TE-Booster ontwikkeld. Neem voor meer informatie even contact met ons op, download de info van onze website of bel ons.

Meer nieuws bekijken?

Terug naar al het nieuws

Interesse? Neem contact met ons op.

  • +31 (0)30 293 0236
  • info@fortes-es.nl