Fortes Energy Systems sluit zich aan bij BDR Thermea Benelux

Fortes Energy Systems is overgenomen door BDR Thermea Benelux. Fortes Energy Systems heeft een sterke marktpositie en veel expertise in collectieve warmte- en koudesystemen. Door de overname wordt het mogelijk om in deze snelgroeiende markt de continuïteit en de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen en samen met BDR Thermea Benelux, middels het merk Remeha een belangrijke rol te spelen in de energiestransitie.
 

BDR Thermea Benelux

BDR Thermea Benelux is marktleider in ons land op het gebied van duurzame binnenklimaat oplossingen, middels het merk Remeha. Met de overname wordt de positie versterkt in de groeiende markt voor stadsverwarming en collectieve warmte- en koudesystemen waardoor de energietransitie breder ondersteund kan worden.

Sterke partij in stadsverwarming en collectieve warmte- en koudenetten

Fortes Energy Systems is sinds de oprichting in 1999 uitgegroeid tot marktleider en een toonaangevende speler op het gebied van  innovatieve en efficiënte systemen voor het overdragen van energie in collectieve warmte- en koudesystemen. De AquaHeat afleversets voorzien dagelijks ca. 320.000 woningen/appartementen in Nederland, België en Denemarken van een comfortabel binnenklimaat en hoog warmwatercomfort.

Het specialisme van Fortes Energy Systems is het ontwikkelen en produceren van innovatieve afleversets voor de woningbouw en grote afleverstations voor de utiliteit, aangesloten op stads-, blok- of wijkverwarming en WKO-systemen. Dirk Ockhuizen, algemeen directeur Fortes Energy Systems: “Met onze kennis, ervaring en bevlogenheid vinden wij steeds weer manieren om energie slimmer en efficiënter over te dragen met optimaal systeemrendement en een laag energieverbruik”. Met het hoofdkantoor in Houten, een productiefaciliteit in Lichtenvoorde en een verkoopkantoor in Denemarken telt het bedrijf 68 werknemers.

Remeha verwarmt meer dan 2 miljoen huizen in Nederland en is daarnaast marktleider in de utiliteitsbouw. Remeha wil duurzame binnenklimaatoplossingen haalbaar en betaalbaar maken om zodoende snelle stappen te kunnen zetten naar een CO² neutrale samenleving. Fortes Energy Systems is al jaren een belangrijke partner van Remeha.

Arthur van Schayk, algemeen directeur van BDR Thermea Benelux en Remeha: “Stadsverwarming en collectieve warmte- en koudesystemen blijven ook in de toekomst een belangrijke technologie voor stedelijke of lokale woon- en bedrijfsomgevingen. Bij Remeha geloven we in meerdere wegen naar duurzaam. Door de uitbreiding en versterking van onze product portfolio zien we de overname van Fortes als een belangrijke stap voor Remeha’s groeiende rol in de energietransitie in woningen en gebouwen.”

Breed scala aan projecten

De oplossingen van Fortes Energy Systems worden ontwikkeld voor een brede doelgroep: o.a. appartementcomplexen, kantoren en woningen en voor afnemers van lokale energie-opwekking in industrie en landbouw. Enkele projecten die Fortes uitvoerde zijn onder meer woontoren De Zalmhaven in Rotterdam, de Cooltower in Rotterdam, woon- en bedrijvencomplex Strijp-S in Eindhoven, Le Toison d’Or in Brussel (woon- en winkelproject), wooncomplex De Makroon in Amsterdam en De Efteling vakantiepark Loonsche Land.

Dirk Ockhuizen: “Met de aansluiting bij een grote en krachtige partij als BDR Thermea Group, kunnen wij grotere stappen zetten in deze markt. Remeha heeft net als wij een sterke positie en veel expertise in collectieve warmte- en koudesystemen. De ontwikkelingen in onze markt gaan snel en met expertise en synergie binnen de BDR Thermea Group, zullen wij in de toekomst nog beter in staat zijn om onze continuïteit en kwaliteit op de best mogelijke manier te kunnen blijven waarborgen.”

Fortes Energy Systems blijft zelfstandig opereren en onder eigen naam in de markt actief.

Overname van Fortes door BDR Thermea Benelux

Na ondertekening van het contract met vlnr;

  • Arthur van Schayk – algemeen directeur BDR Thermea Benelux en Remeha
  • Dirk Ockhuizen – directeur Fortes Energy Systems
  • Evert van Manen – commercieel directeur Fortes Energy Systems

 

Meer nieuws bekijken?

Terug naar al het nieuws

Interesse? Neem contact met ons op.

  • +31 (0)30 293 0236
  • info@fortes-es.nl